6. 11. 2010

Makovo- -mandľový koláč

175 ml olivového alebo slnečnicového oleja, 250 g práškového cukru, 2 vajcia,150 g mletých mandlí, lyžička nastrúhanej pomarančovej kôry, 4 lyžice pomarančovej šťavy, 75 g polenty, 15 g maku, 0,5 lyžičky prášku do pečiva, 0,5 balíčka vanilínového cukru, pomaranč na ozdobu, maslo na vymastenie formy

Tortovú formu s priemerom 18 cm vyložíme papierom na pečenie a boky potrieme maslom.Vajcia vyšľaháme do peny so 175 g cukru, pridáme olej, mandle,mak, polentu, pomarančovú kôru, prášok do pečiva a vanilínový cukor. Cesto dôkladne, ale opatrne premiešame a vylejeme do formy. Pečieme 25 až 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Zvyšný cukor a pomarančovú šťavu dáme do menšieho hrnca,privedieme do varu a varíme 3 až 4 minúty. Odstavíme a ešte teplým sirupom polejeme upečený koláč. Necháme vychladnúť a vyberieme z formy. Nakrájame na 4 porcie a ozdobíme plátkami pomaranča.

Žiadne komentáre: