250 g hladkej múky,250 g tuku,vajce,lyžička octu,lyžička vody,balíček vanilínového cukru,0,5 lyžičky ostrúhanej citrónovej kôry,práškový a vanilínový cukor na obalenie
plnka : 150 g mletých vlašských orechov,150 g práškového cukru,balíček vanilínového cukru,lyžica kakaa, vajce, lyžica citrónovej šťavy,2 lyžice rumu
Do misy preosejeme múku a spracujeme ju so zmäknutým tukom, s vajcom, octom, vodou,cukrom a citrónovou kôrou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré sformujeme do gule, zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladu odpočinúť.
Plnka: V mise zmiešame orechy s oboma druhmi cukru, kakaom, vajcom, citrónovou šťavou a rumom. Dôkladne vymiešame.
Cesto rozvaľkáme natenko a pomocou formičky s ozdobným okrajom z neho povykrajujeme kolieska. Na každé koliesko dáme lyžičkou malé množstvo plnky, cesto prehneme cez plnku, pričom okraje nezatláčame. Upečieme vo vyhriatej rúre doružova. Ešte teplé mušličky posypeme zmesou práškového a vanilínového cukru.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára