6. 11. 2010

Grilážky

4 obdĺžnikové tortové oblátky
plnka : 600 g kryštálového cukru, 150 ml vody, 300 g masla, 300 g mletých vlašských alebo lieskových orechov, 100 g nasekaných vlašských alebo lieskových orechov
poleva : 500 g čokolády na varenie, 30 g stuženého tuku (Cera)

Z polovice cukru a vody uvaríme sirup, ktorý necháme chvíľu vychladnúť.Druhú polovicu cukru rozpustíme na miernom ohni na karamel. Do skaramelizovaného cukru nalejeme cukrový sirup a varíme 3 minúty. Za občasného premiešania necháme mierne vychladnúť. Do vlažného karamelu vmiešame maslo, pomleté a nasekané orechy. Hmotu rozdelíme na dve časti. Jednu oblátku natrieme polovicou plnky, zakryjeme druhou oblátkou a naplnenú griláž zaťažíme.Postup opakujeme aj s druhou polovicou plnky a oblátkami.Po stuhnutí nakrájame na menšie kúsky, ktoré namáčame v čokoládovej poleve.V teplom vodnom kúpeli rozpustíme tuk a čokoládu a za občasného premiešania necháme vychladnúť.

Žiadne komentáre: