4. 11. 2010

Francúzska jablková torta

300 g lístkového cesta, 500 g jabĺk, 200 ml smotany na šľahanie, 100 g práškového cukru, 50 g hladkej múky, 100 g sekaných mandlí

Okrúhlu tortovú formu vypláchneme studenou vodou a dno vyložíme rozvaľkaným cestom. Ošúpané jablká pokrájame na stredne hrubé mesiačiky a navrstvíme na cesto. Dáme na 10 minút do vyhriatej rúry. Múku premiešame s práškovým cukrom a so smotanou. Zmes nalejeme na jablká, posypeme mandľami a dopekáme približne ďalších 15 minút. Necháme vychladnúť vo forme a nakrájame. Elektrická rúra: 180 °C . Teplovzdušná rúra: 160 °C. Plynová rúra: stupeň 3 – 4 . Čas pečenia: 25 minút.

Žiadne komentáre: