500 g tvarohu, 200 ml smotany na šľahanie, 180 g detských piškót,300 g jahôd, 10 g želatíny, 2 balíčky vanilínového cukru, 100 g práškového cukru,káva na namáčanie, kakao na posypanie, jahody na ozdobenie
Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom.Smotanu vyšľaháme a opatrne ju zapracujeme do tvarohovej masy. Želatínu namočíme do studenej vody, necháme napučať, vyžmýkame, rozpustíme a zapracujeme do tvarohovo-smotanovej hmoty.Na dno tortovej formy poukladáme vrstvu piškót namočených v káve, polovicu krému, očistené a na menšie kúsky nakrájané jahody a zvyšok krému. Formu dáme na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky. Pred podávaním nakrájame na kúsky a posypeme kakaom. Ozdobíme jahodami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára