4 vajcia, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice kryštálového cukru, 2 lyžice kakaa, balíček prášku do pečiva, tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
plnka : 500 ml smotany na šľahanie, lyžica kakaa, 2 lyžice kryštálového cukru
poleva : 100 g čokolády na varenie, 40 g stuženého tuku
Vajcia rozbijeme, bielky vyšľaháme dotuha s cukrom. Do snehu pridáme žĺtky, kakao, preosiatu múku s práškom do pečiva a všetko opatrne premiešame. Cesto prelejeme na vymastený a vysypaný plech. Upečieme vo vyhriatej rúre a necháme vychladnúť.Smotanu zmiešame s cukrom a kakaom. Zmes krátko povaríme,nesmie však vrieť. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Studenú kakaovú šľahačku vyšľaháme dotuha a navrstvíme na upečený korpus.V horúcom vodnom kúpeli pomaly rozpustíme čokoládu spolu s tukom. Odstavíme, necháme krátko vychladnúť a nanesieme na kakaovú plnku.Dáme do chladničky stuhnúť a nakrájame na rezy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára