9. 11. 2010

Punčové košíky

210 g hladkej múky, 30 g práškového cukru, balíček vanilínového cukru, 100 g masla, 2 žĺtky,citrónová kôra
plnka : 50 g kryštálového cukru,100 ml vody,šťava z citróna, 100 g masla, 2 lyžice kakaa, 200 g piškót, 350 g marhuľového kompótu, 100 g hrozienok v rume, 50 g nasekaných vlašských orechov
poleva : 50 g čokolády na varenie, 20 g stuženého tuku

Na dosku dáme múku, pridáme práškový a vanilínový cukor, postrúhané maslo, žĺtky,citrónovú kôru a vymiešame. Cestom naplníme formičky na košíčky a vo vyhriatej rúre upečieme doružova. Teplé vyklopíme a necháme vychladnúť. Košíky naplníme plnkou a ozdobíme polevou.
Plnka : Cukor, vodu a citrónovú šťavu povaríme.Zmäknuté maslo vymiešame s kakaom.Do misy polámeme piškóty, pridáme cukrovú šťavu, vymiešané maslo, marhule, šťavu z kompótu, hrozienka, orechy a dôkladne premiešame.Do kastrólika rozlámeme čokoládu, pridáme tuk a vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť.

Žiadne komentáre: