500 g strúhaných jabĺk, 3 vajcia, lyžica kakaa, 200 ml oleja, 400 g kryštálového cukru, 300 g polohrubej múky • 100 g hrubej múky, 2 lyžice sódy bikarbóny, tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu, práškový cukor na posypanie
Najemno postrúhané jablká zmiešame so žĺtkami,s kakaom, olejom a 250 g cukru. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom dotuha a opatrne zapracujeme do jablčnej zmesi. Do cesta prisypeme oba druhy múky spolu so sódou bikarbónou. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme približne 30 až 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.Pred podávaním necháme koláč vychladnúť na plechu, pokrájame a posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára