8. 11. 2010

Častkovské rožteky

150 g mletých vlašských orechov, 100 g strúhanky, 250 g práškového cukru, vajce, bielok
krém : 250 ml mlieka, 3 lyžice škrobovej múčky, 2 lyžice kakaa, 4 lyžice práškového cukru, 250 g masla, lyžica rumu 
poleva : 100 g čokolády na varenie, 2 lyžice mlieka, lyžica stuženého rastlinného tuku

Orechy, strúhanku a cukor zmiešame, pridáme vajce spolu s bielkom a vymiesime hladké cesto. Z cesta vytvoríme valec, z ktorého odkrajujeme rovnako veľké časti. Tie vytvarujeme do rožtekov. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v mierne vyhriatej rúre doružova. Upečené rožteky necháme vychladnúť na plechu.
Krém: Mlieko, škrobovú múčku a kakao dáme do hrnca a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do peny, do ktorej po lyžičkách zapracujeme mliečnu kašu a napokon rum.Po vychladnutí krém nanesieme cukrárskym vrecúškom na rožteky.V teplom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu spolu s mliekom a tukom. V mierne vychladnutej poleve namáčame rožteky ozdobenou stranou. Necháme v chlade úplne stuhnúť.
 

Žiadne komentáre: