8. 11. 2010

Jablkovo-tvarohová štrúdľa

400 g lístkového cesta, 250 g čerstvých alebo kompótových jahôd, 1 kg zelených, kyslejších jabĺk,250 g tvarohu, 3 lyžice práškového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, lyžica škrobovej múčky, kôra z citróna, vajce, práškový cukor na posypanie

Očistené jablká nakrájame na hrubšie kocky a zmiešame spolu s jahodami, tvarohom, práškovým a vanilínovým cukrom, so škrobovou múčkou a s ostrúhanou citrónovou kôrou. Lístkové cesto rozvaľkáme na väčší obdĺžnik, rozložíme naň plnku a zrolujeme.Štrúdľu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme 20 až 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame a posypeme cukrom.

Žiadne komentáre: