200 g špaldovej celozrnnej múky, 50 g mletých vlašských orechov, 50 g mletých ovsených vločiek, 250 g hnedého cukru , lyžička sódy bikarbóny, balíček vanilínového cukru, 225 g masla, lyžička mletej škorice, štipka soli, 3 lyžice mlieka, 2 vajcia
Do misy preosejeme múku a zmiešame ju s orechmi, vločkami,hnedým a vanilínovým cukrom,so sódou bikarbónou, škoricou a soľou. V druhej miske zmiešame mlieko, vajcia, rozpustené a vychladnuté maslo a vyšľaháme.Suché ingrediencie postupne zapracujeme do našľahanej zmesi a vymiešame. Lyžicou z cesta odoberáme malé kôpky, ktoré pokladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre doružova.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára