2 hrnčeky mletých lieskovcov, 50 g bielej čokolády, 1/2 lyžičky mletých klinčekov, 9 lyžíc práškového cukru, 1/2 lyžičky mletej škorice, bielok, práškový cukor na posypanie dosky
poleva : 7 lyžíc práškového cukru, 2 lyžice horúcej vody, 50 g čokolády na varenie
Lieskovce krátko opečieme na suchej panvici, odstavíme a presypeme do misy. K ešte teplým orechom primiešame cukor, postrúhanú čokoládu, klinčeky a škoricu.Všetko dôkladne premiešame a necháme vychladnúť. Do masy zapracujeme bielok a dôkladne vymiešame.
Poleva : Cukor 20 minút miešame s horúcou vodou na hladkú lesklú polevu.Cesto vyklopíme na pocukrovanú dosku a vyvaľkáme na hrúbku 4 mm. Navrch cesta nanesieme polevu a pokrájame na obdĺžniky. Polevu necháme krátko stuhnúťa obdĺžniky ozdobíme rozpustenou čokoládou. Pred podávaním necháme stuhnúť v chladničke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára