8. 11. 2010

Medové pokušenie

500 g polohrubej múky, 250 g medu, 150 g kryštálového cukru, 125 g masla, 4 vajcia, 100 ml smotany na šľahanie,100 g hrozienok, 100 g mandlí, 200 g vlašských orechov, 4 lyžičky perníkového korenia, 2 lyžičky kakaa,balíček prášku do pečiva,štipka škorice, štipka soli

Z cukru odložíme 3 lyžice, zvyšok spolu s medom a maslom rozpustíme v hrnci. Primiešame vajcia, smotanu a hrozienka. Do zmesi zapracujeme mandle a štvrtinu nasekaných orechov. Do misy preosejeme múku, kakao, škoricu, korenie, soľ a prášok do pečiva. Múčnu zmes zapracujeme do medovej masy a vymiešame cesto. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme približne 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po vychladnutí na plechu pokrájame na kocky. Zvyšný cukor rozpustíme na karamel, pridáme zvyšné orechy a premiešame. Karamelové orechy položíme na alobal a necháme vychladnúť. Orechy nasekáme a ozdobíme nimi koláč pred podávaním.
 

Žiadne komentáre: