60 g želatíny,konzerva marhuľového kompótu, konzerva malinového kompótu, konzerva jahodového kompótu, 750 g plnotučného mlieka, 150 g práškového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 3 bielky, šťava z citróna
Želatínu rozpustíme v 200 ml zohriateho nálevu z marhúľ. Necháme dôkladne vychladnúť. Do vychladnutého želatínového roztoku vmiešame prevarené, vychladnuté mlieko a vanilínový cukor. Bielky vyšľaháme dotuha s práškovým cukrom a citrónovou šťavou a opatrne zapracujeme do mliečnej zmesi.Na dno bábovkovej formy rozložíme časť odkvapkaného ovocia a zalejeme vrstvou mliečnej želatínovej hmoty. Postup niekoľkokrát opakujeme. Dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním formu krátko ponoríme do horúcej vody a želé vyklopíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára