6. 11. 2010

Biele čokoládové fondue

220 g bielej čokolády, 200 ml smotany na šľahanie, 0,5 lyžičky pomarančovej kôry, 4 lyžice pomarančovej šťavy, ovocie podľa chuti na namáčanie (jablko, jahody, banán, pomaranč)

Nalámanú čokoládu dáme do misky spolu s pomarančovou kôrou a šťavou. Zalejeme smotanou. Misku preložíme nad hrniec s vriacou vodou a za stáleho miešania rozpustíme. Hmota musí byť jemná a hladká. Rozpustenú čokoládu nalejeme do nahriatej misky. Jablko umyjeme, očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Jahody očistíme a poprekrajujeme na polovice. Banán očistíme a nakrájame na kolieska, pomaranč očistíme, rozoberieme na mesiačiky a nakrájame na menšie kúsky. Ovocie ponapichujeme na špajdle a namáčame v čokoláde.

Žiadne komentáre: