8. 11. 2010

Tvarohový nákyp

500 g mäkkého tvarohu, 4 vajcia, 150 g kryštálového cukru, lyžička ostrúhanej citrónovej kôry, 5 lyžíc mlieka, vanilkový puding v prášku, sezónne ovocie na ozdobenie, práškový cukor na posypanie, tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie formy

Vajcia rozdelíme, žĺtky vymiešame so 100 g cukru do peny. Do žĺtkovej masy postupne zašľaháme tvaroh, citrónovú kôru a mlieko zmiešané s pudingovým práškom.Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne doň zapracujeme zvyšný cukor. Sneh zamiešame do tvarohovej hmoty.Cesto preložíme do vymastenej a vysypanej formy na zapekanie a pečieme vo vyhriatej rúre približne 40 minút. Po upečení nákyp pocukrujeme a ozdobíme čerstvým ovocím.
 

Žiadne komentáre: