6. 11. 2010

Maková torta

1,5 hrnčeka polohrubej múky, hrnček kryštálového cukru, 4 vajcia, 300 g mletého maku, 400 ml bieleho jogurtu, 0,5 balíčka prášku do pečiva, 0,5 hrnčeka oleja, džem na natretie, čokoládová poleva , tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy

Celé vajcia vyšľaháme dopenista s cukrom. Pridáme múku, mak, jogurt, prášok do pečiva a olej. Cesto preložíme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Pečieme približne 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť a vodorovne prekrojíme. Korpus natrieme pikantným džemom a spojíme.Na boky a navrch torty nanesieme čokoládovú polevu a necháme stuhnúť. Pred podávaním nakrájame.

Žiadne komentáre: