17. 9. 2010

Zemiaky plnené hubami

12 zemiakov , 500 g tekvice, 250 ml zeleninoveho vyvaru, 500 g kuriatok, 3 mlade cibulky, 50 g prerastanej slaninky, 30 g masla, korenie, muskatovy oriesok

Zemiaky v supke varime v slanej vode asi 20 minut. Ocistenu tekvicu nakrajame na kocky a dusime v zeleninovom bujone na miernom plameni. Kuriatka zlahka oplachneme a vacsie prekrojime. Cibulku ocistime a nakrajame asi centimetrove kusky. Najemno nakrajanu slaninku osmazime v horucom oleji, pridame kuriatka a dusime, kym sa neodpari tekutina. Potom pridame cibulku a este asi 3 minutky dusime. Uvarene zemiaky pozdlzne roozpolime a lyzickou vyberieme vnutro, ktore pridame k udusenej tekvici. Zmiesame, ale neroztlacime uplne najemno. Pridame maslo, sol a korenie. Polovicky zemiakov naplnime plnkou a podavame s dusenymi kuriatkami.

Žiadne komentáre: