24. 9. 2010

Mäso s cibuľou na čínsky spôsob

500 g bravčového mäsa (vykostené karé), 500 g cibule, 6 lyžíc oleja, 3 lyžice kečupu, 1,5 lyžice octu, 2 lyžice sójovej omáčky, navŕšená lyžica práškového cukru, 4 lyžice vody, 2 lyžice bieleho vína, soľ

Mäso pokrájame na rezne, vyklepeme chrbtom kuchynského noža a narežeme na pásiky. Kečup zmiešame s vodou, octom, sójovou omáčkou a cukrom. V troch lyžiciach horúceho oleja rýchlo opečieme mäso. Po opečení ho osolíme a dáme na tanier. Do tej istej panvice vlejeme zvyšok oleja a na ňom celkom krátko podusíme cibuľu, ktorú sme predtým pokrájali na pásiky. Do podusenej cibule vložíme opečené mäso. Prilejeme víno a premiešame. Zalejeme kečupovou zmesou a povaríme, kým sa zmes trocha odparí. Podľa potreby prichutíme soľou, prípadne vegetou.

Žiadne komentáre: