16. 9. 2010

Jemný orechový zákusok

cesto : 200 g margarínu, 280 g polohrubej múky, 40 g práškového cukru, 1-2 lyžice mlieka, žĺtok, štipka soli, tuk a múka na vymastenie plechu.
plnka : 8 žĺtkov, 9 bielkov, 280 g práškového cukru, 210 g mletých orechov, lyžica kakaa, kôra z umytého citróna, čokoládová poleva, orechy na ozdobu

Cesto : z margarínu, múky, cukru, žĺtka, mlieka a soli vypracujeme cesto. Uložíme do chladničky, aby stuhlo. Potom cesto rozdelime na polovice. Jednu na pomúčenej doske rozvaľkáme na veľkosť plechu. Pomocou valčeka cesto uložíme na plech. Plnka:  žĺtky určené na plnku vymiešame s cukrom, kakaom a postrúhanou citrónovou kôrou. Do hmoty vmiešame orechy a tuhý sneh z 9 bielkov. Orechovú plnku navrstvíme na cesto uložene na plechu. Prikryjeme ju druhým plátom cesta. Koláč pečieme asi 30 minút. Po úplnom vychladnutí ho polejeme polevou. Neskôr rozkrájame na rezy.

Žiadne komentáre: