8 plátkov Eidamu, 100 g šampiňónov, 2 lyžičky masla, 100 g sterilizovaného hrášku, 50 g šunky, soľ, vegeta, olej, petržlenová vňať, 3 vajcia
na obaľovanie : múka, vajce a strúhanka,
na dresing : biely jogurt, po 1 lyžičke horčice a kečupu, soľ, cukor, ocot
Očistené, pokrájané šampiňóny podusíme na masle, pridáme hrášok, nadrobno pokrájanú šunku a posekanú petržlenovú vňať. Zmes ochutíme soľou a vegetou, pridáme rozmiešané vajíčka a necháme zhustnúť. Na 4 plátky syra dáme tenkú vrstvu zmesi, každý prikryjeme druhým plátkom, mierne pritlačíme. Pripravený syr obalíme v trojobale (hladká múka, vajce, strúhanka) a z oboch strán rýchlo vypražíme. Z jogurtu, horčice, kečupu, trošky cukru, soli a octu pripravíme dresing. Pred podávaním ním polejeme syr. Vhodnou prílohou sú opekané zemiaky alebo zemiaková kaša.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára