13. 9. 2010

Hrušky v horkom čokoládovom kréme

fľaša prekrojených hrušiek (0,7 l), lyžica citrónovej šťavy, lyžica cukru, mletá škorica na špičku noža, lyžica pistácií (podľa chuti)
na krém : 1/4 l šľahačky, 2 lyžice medu, balíček vanilkového cukru, 200 g horkej čokolády

Hrušky dáme na sitku odkvapkať a 1/8 l kompótovej šťavy spolu s citrónovou šťavou, cukrom a škoricou vyvaríme na malý zvyšok. Potrieme ním hrušky, dáme dobre vychladnuť. Šľahačku, med a vanilkový cukor dáme prejsť varom. Pridáme čokoládu rozlámanú na malé kúsky a za stáleho miešania metličkou ju dôkladne rozpustíme. Hrušky upravíme na tanieriky, polejeme horúcim krémom a posypeme pistáciami nasekanými na kúsky.

Žiadne komentáre: