13. 9. 2010

Doboška

2 dcl mlieka, žĺtok, 2 lyžičky maizeny, 250 g masla, 200 g práškového cukru, lyžica kakaa, 1,5 dcl čiernej kávy, 5 bal. keksov Marína, 100 g varovej čokolády, 70 g smetolu

Najprv pripravíme puding, ktorý necháme vychladnúť. Do 1 dcl vriaceho mlieka prilejeme 1dcl mlieka, v ktorom rozšľaháme žĺtok a 2 lyžice maizeny.  Potom pripravíme krém:  maslo rozmiešame s práš. cukrom, kakaom, do ktorého primiešame vychladnutý puding. Čiernu kávu uvaríme a namáčame do nej keksy. Najprv poukladáme 1 balík na plech tesne vedľa seba, na to natrieme plnku a opakujeme. Musia byť 3 vrstvy krému a štvrtá vrstva čokolády.

Žiadne komentáre: