½ kg polohrubej múky, 250 g palmarinu, 2 vajíčka, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 200 g práškového cukru
plnka : 1 kg tvarohu, 2 balíčky vanilínového cukru, ½ l mlieka, 100 g masla, 180 g práškového cukru, 4 vajíčka
V miske zmiešame múku, rastlinný tuk, prášok do pečiva a práškový cukor. Cesto rozdelíme na dve časti. Prvú časť vyvaľkáme a uložíme na vymastený plech , aby vznikli okraje. Pripravíme si plnku: Z mlieka a pudingového prášku si uvaríme puding. Necháme ho vychladnúť. Medzitým vymiešame žĺtky s práškovým aj vanilínovým cukrom a maslom. Puding a žĺtkovú hmotu vmiešame do prelisovaného tvarohu. Do plnky zapracujeme tuhý sneh z bielkov. Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku a prikryjeme druhým cestom. Okraje spojíme, aby tvaroh nevytiekol a vrch popicháme vidličkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 30 minút. Vychladnutý koláč pokrájame a posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára