15. 9. 2010

Juhoslovanský rez

750 g listkového cesta, 750 ml mlieka, 150 g kryštalového cukru, 7,5 PL hladkej múky, 325 g tuku na pečenie, 75 g práškového cukru, vanilkový cukor
cesto : 5 vajec, 4 Pl polohr múky, 3 Pl mletých orechov, 6 PL kryštalového cukru, prášok do pečiva

Upečieme 2 pláty z lístkového cesta. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuha, pridáme žltky a jemne múku s kypr. práškom a orechmi. Upečieme na papieri na pečenie. Z mlieka, múky, kr. cukru uvaríme kašu a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s pr. a vanilk. cukrom a po častiach prišľaháme kašu. Plát z 1. strany natrieme polkou krému, preklopíme na lístkový plát a znovu potrieme krémom a položíme naň 2. plát lístk. cesta. Zaťažíme, necháme postáť a krájame.

Žiadne komentáre: