15. 9. 2010

Sypaný tvarohový koláč

cesto : 500 g polohrubej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 200 g práškového cukru, balíček vanilkového cukru, 250 g masla, alebo margarínu, vajce, tuk na vymastenie plechu
plnka : 0,5 l mlieka, balíček vanilkového pudingového prášku, citrón, 200 g práškového cukru, 1 kg nízkotučného tvarohu, 3 plechovky mandarinkového kompótu (175 g)

Cesto : V mise zamiešame múku, prášok do pečiva, cukor a vanilkový cukor, pridáme tuk a premiešame. Potom pridáme vajice a rukou spracujeme tak, aby sa vytvorila mrvenička (posýpka). 
Plnka :  Pudingový prášok rozmiešame v 5 lyžiciach mlieka. Zvýšené mlieko privedieme do varu, pridáme rozriedený prášok a za stáleho miešania povaríme. Vychladnutý puding vymiešame do hladka s tvarohom, postrúhanou citrónovou kôrou, trochou citrónovej šťavy a cukrom. Do masy zľahka zpracujeme odkvapkané ovocie. Dve tretiny pripravenej mrveničky vysypeme na vymastený plech. Rukou zľahka popritláčame a urovnáme. Na mrveničku rovnomerne rozložíme tvarohovo - ovocnú plnku a vrch posypeme zvyšnou mrveničkou. V predhriatej rúre pečieme 1 1/2 hodiny (najprv pri 175 C, potom pri 150 C).

Žiadne komentáre: