9. 9. 2010

Jahodová roláda

4 vajcia, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice cukru, prášok do pečiva, tuk a hrubá múka na plech
plnka: 500 g jahôd, 300 g husto ušľahanej šľahačky

Vajcia rozklepneme, žľtky oddelíme od bielkov a z bielkov ušľaháme hustý sneh. Pridáme cukor a šľaháme ďalej. Po lyžiciach striedavo vmiešavame múku s práškom do pečiva a žľtky. Dobre vyšľahané cesto vylejeme na dobre vymastený a múkou vysypaný alobal položený na plechu, cesto vyrovnáme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 10 minút, vyberieme a necháme chvíľu dôjsť. Cesto prikryjeme utierkou a opatrne zvinieme do rolády. Necháme vychladnúť. Medzitým si ušľaháme šľahačku. Šľahačkou potrieme rozvinutú roládu, poukladáme kúsky jahôd a zvinieme. Povrch potrieme a ozdobíme jahodami.

Žiadne komentáre: