31. 8. 2016

Hovädzia sviečkovica v zelenine

2 rezy zo sviečkovice po 150 g., 1 cibuľa., 1 zeleninová paprika., 2 lyžičky oleja., 1 baklažán., 1 citrón., 1 dl bieleho vína, 1 lyžica rajčiakového pretlaku., horčica., 1 lyžička stolového oleja., mleté čierne korenie., 2 lyžice vývaru z kostí., soľ.,
Očistenú cibuľu a zeleninovú papriku pokrájame na kolieska, dusíme 10 minút na lyžičke oleja, posolíme a koreníme. Pridáme baklažán so šupkou pokrájaný na plátky a pokvapkaný citrónovou šťavou, prilejeme ďalšiu lyžičku oleja a dusíme ešte 5 minút. Prilejeme 1 dl bieleho vína, 2 lyžice vývaru, pridáme 1 lyžicu rajčiakového pretlaku a povaríme. Rezy zo sviečkovice naklepeme, potrieme na jednej strane horčicou a opečieme v horúcom oleji na panvici z každej strany 4 minút, posolíme a okoreníme. Podávame s udusenou zeleninou a dusenou ryžou.

(2 porcie / 1 porcia 2340 kJ – 560 kcal., B – 34,0 g., T – 13,0 g., S – 12,0 g)

Žiadne komentáre: