31. 8. 2016

Anglický rozbíf, roštenka pečená v celku

400 g odležanej roštenky z nízkeho chrbta., mleté čierne korenie., 50 g oleja alebo bravčovej masti., 5 g (1 lyžička) masla., 5 g (1 lyžička) hladkej múky., worcester., vývar alebo voda., soľ.,
Mäso umyjeme, čistou utierkou osušíme, odstránime prebytočný tuk a šľachové časti, odblaníme, posolíme, okoreníme a na rozohriatom tuku sprudka opečieme z každej strany. Za občasného polievania vlastnou šťavou, vývarom alebo horúcou vodou pečieme v hrorúcej rúre asi 30 – 40 minút, z každej strany po 15 – 20 minút. Vyberieme do iného kastróla a odstavíme na kraj sporáka. Výpek zaprášime múkou, pridáme maslo, zalejeme vývarom alebo horúcou vodou a dobre povaríme. Mäso, ktoré má byť vnútri ružové, nie krvavé, pokrájame na tenké plátky, poukladáme na teplú misu a podlejeme horúcou šťavou, ktorú sme ochutili worcestrom. Podávame so zemiaki v rôznej úprave, s ryžou posypanou zelenou petržlenovou vňaťou, obložené varenou zeleninou, v ktorej prevláda špargľa a mrkva. Studené mäso nakrájané na tenké plátky môžeme podávať s majonézou alebo s kečupom.

(2 porcie / 1 porcia 1263 kJ – 302 kcal., B – 20,0 g., T – 24,0 g., S – 1,5 g)

Žiadne komentáre: