30. 8. 2016

Orieškový koláč

75 g hrubej múk a maizeny (v pomere 1 : 1)., 30 g sorbitu., 3 bielky., 50 g orieškov., 125 g rastlinného tuku., 1 lyžica vodky., na hrot noža kypriaceho prášku do pečiva., tekuté neenergetické umelé sladilo., soľ.,
Oriešky zomelieme a krátko popražíme na panvici, necháme vychladnúť. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme sorbit, oriešky, múku., maizenu, kypriaci prášok a na hrot noža soli a zamiešame. Rozpustíme rastlinný tuk, ochladíme a spolu s vodkou zamiešame do cesta. Môžeme prisladiť. Vložíme do malej plechovej biskvitovej formy, vymastenej tukom, a pečieme v horúcej rúre asi 20 minút.

(6 porcie / 1 porcia 465 kJ – 111 kcal., B – 3,1 g., T – 4,5 g., S – 14,5 g)

Žiadne komentáre: