31. 8. 2016

Teľacie mäso na rasci

250 g teľacieho mäsa, 2 lyžice slnečnicového oleja., 10 g múky., 1 lyžička mletej sladkej červenej papriky., 1 kyslé jablko., 3 kvapky neenergetického sladidla., 2 lyžičky tlčenej rasce., vývar z kostí alebo voda., soľ.,
Z umytého a osušeného mäsa nakrájame kocky s hranou asi 2 cm a vložíme do horúceho oleja, kde ich popražíme 10 minút. Posolíme, pridáme múku a mletú sladkú červenú papriku, rozmiešame a zalejeme vývarom z kostí alebo vodou. Jablko šúpeme, odstránime jadrovník, rozdelíme na štvrtky a z nich nakrájame tenké plátky. Pridáme k mäsu, osladíme, pridáme rascu a prikryté dusíme 40 minút. Podávame s varenými zemiakmi a s hlávkovým alebo zeleninovým šalátom.

(2 porcie / 1 porcia 1185 kJ – 283 kcal., B – 28,4 g., T – 14,2 g., S – 10,5 g)

Žiadne komentáre: