31. 8. 2016

Mexické teľacie rezne

250 g teľacieho mäsa zo stehna., hladká múka., 40 g slnečnicového oleja., 150 g ryže, 1 zelená a 1 červená zeleninová paprika., 1 malá cibuľa.,  1 strúčik cesnaku., 30 g zrniek varenej kukurice., 2 menšie šampiňóny., karí., mletá sladká červená paprika. mleté čierne korenie., soľ.,
Z očisteného umytého a osušeného mäsa nakrájame naprieč vlákna 2 rezne. Okraje narežeme, mierne naklepeme, posolíme, okoreníme a poprášime múkou. V panvici na tuku z oboch strán sprudka opečieme. Upečené vyberieme a na tuk dáme cibuľu pokrájanú nadrobno, speníme ju do sklovita, pridáme papriku pokrájanú na prúžky, roztlačený cesnak, očistené a pokrájané šampiňóny a všetko udusíme. Posolíme a okoreníme karí. Do misy dáme na dno varenú ryžu, na ňu rezne, prelejeme udusenou zeleninou a ozdobíme šampiňónmi a zrnkami uvarenej kukurice. Dusenú zeleninu možno zjemniť 10 g masla. Podávame s rajčiakovým šalátom.

(2 porcie / 1 porcia 2007 kJ – 479 kcal., B – 43,0 g., T – 27,0 g., S – 16,0 g)

Žiadne komentáre: