30. 8. 2016

Dia Jablkový závin

50 g hladkej múky., 5 g oleja, voda., soľ., ocot., 1/4 vajca., 150 g jabĺk., metá škorica., neenergetické umelé sladidlo podľa chuti., egalizované mlieko.,
Preosiatu múku spracuje s olejom, vajcom, lyžičkou vlažnej vody štipkou soli a 2 kvapkami octu na jemné cesto, ktoré prikryjeme zohriatym kastrólom a necháme 1/2 hodiny stáť., Cesto sčasti vyvaľkáme na pomúčenej doske a opatrne čo najtenšie vytiahneme. Vytiahnuté cesto do polovice posypeme strúhanými  jablkami a mletou škoricou a pokvapkáme podľa chuti neenergetickým umelý sladidlom. Cesto zvinieme do závinu a opatrne prenesieme na pomastený plech a upečieme v dobre vyhriatej rúre za občasného potierania závinu mliekom, do ktorého môžeme pridať trochu neenergetického umelého sladidla.

(2 porcie / 1 porcia 682 kJ – 163 kcal., B – 4,6 g., T – 3,7 g., S – 28,0 g)

Žiadne komentáre: