50
g hladkej múky., 5 g oleja, voda., soľ., ocot., 1/4 vajca., 150 g
jabĺk., metá škorica., neenergetické umelé sladidlo podľa
chuti., egalizované mlieko.,
Preosiatu
múku spracuje s olejom, vajcom, lyžičkou vlažnej vody štipkou
soli a 2 kvapkami octu na jemné cesto, ktoré prikryjeme zohriatym
kastrólom a necháme 1/2 hodiny stáť., Cesto sčasti vyvaľkáme
na pomúčenej doske a opatrne čo najtenšie vytiahneme. Vytiahnuté
cesto do polovice posypeme strúhanými jablkami a mletou
škoricou a pokvapkáme podľa chuti neenergetickým umelý
sladidlom. Cesto zvinieme do závinu a opatrne prenesieme na
pomastený plech a upečieme v dobre vyhriatej rúre za občasného
potierania závinu mliekom, do ktorého môžeme pridať trochu
neenergetického umelého sladidla.
(2
porcie / 1 porcia 682 kJ – 163 kcal., B – 4,6 g., T – 3,7 g., S
– 28,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára