17. 8. 2016

Drožďová nátierka s pažitkou

40 g droždia., 1/2 malej cibule., 10 g slnečnicového oleja.,  20 g strúhanky., 2 lyžice egalizovaného mlieka., 2 vajcia., mleté čierne korenie., pažítka alebo zelená petržlenová vňať., soľ.,
Na oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme rozdrobené droždie a za stáleho miešania opražíme do ružova. Pridáme strúhanku, mlieko, posolíme, okoreníme, zalejeme rozšľahanými vajcami a za stáleho miešania necháme zraziť. Natrieme na chlieb a posypeme pokrájanou pažítkou alebo zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno.

(2 porcie / 1 porcia 770 kJ – 184 kcal., B – 10,5 g., T – 10,7 g., S – 11,5 g)

Žiadne komentáre: