31. 8. 2016

Polievka z kuracích drobkov s rezancami

100 g z kuracích drobkov (hlava., nohy., krídla., krk., srdce., žalúdok)., 60 g koreňovej zeleniny (mrkva., petržlen., zeler)., 20 g jemných rezancov., zelená petržlenová vňať., voda., soľ.,
Drobky dôkladne očistíme, umyjeme, nohy sparíme a stihneme z nich kožu,  zalejeme studenou vodou, posolíme a varíme do polomäkka. Pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu a dovaríme do mäkka. Drobky vyberieme a vykostíme, mäso vložíme do vývaru a pridáme rezance, ktoré sme uvarili osobitne vo väčšom množstve posolenej vody. Pred podávaním pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno.

(2 porcie / 1 porcia 408 kJ – 97 kcal., B – 10,9 g., T – 1,6 g., S – 9,4 g)

Žiadne komentáre: