31. 8. 2016

Hovädzí vývar (bujón) s mäsom

50 g predného hovädzieho mäsa (hruď., krk., rebrá) alebo z chvosta., 50 g riedkych kostí., 50 g koreňovej zeleniny (mrkva. petržlen., zeler) alebo zmrazenej zeleninovej zmes., podľa možnosti bez hrášku., voda., soľ.,
Dobre umyté kosti posekáme na menšie kúsky, umyjeme a s umytým mäsom v celku vložíme do studenej vody. Necháme na miernom ohni pomaly zovrieť, potom varíme asi 2 hodiny. Po hodine varu posolíme, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu a dovaríme do mäkka. Hotový vývar precedíme cez jemné sitko alebo plátenný obrúsok. Počas varenia zbierame z vývaru tuk. Mäso i zeleninu podávame osobitne ako hlavné jedlo alebo ako vložku do polievky.Ak treba, môžee mäso zomlieť, dať do polievky alebo skonzumovať osobitne.

(2 porcie / 1 porcia 193 kJ – 46 kcal., B – 4,8 g., T – 2,0 g., S – 2,1 g)

Žiadne komentáre: