1/4
kg hovädzieho mäsa (z pliecka., zo špičky., z hrude)., 2 lyžice
slnečnicového oleja., 1 cibuľa., 1 strúčik cesnaku., na hrot
noža cayenského korenia., 200 g zemiakov., 2 póry., rajčiaky.,
zelená petržlenová vňať., 1/2 vývaru z kostí., soľ.,
Cibuľu
pokrájame nadrobno a na panvici popražíme v oleji. Očistené a
umyté mäso necháme odkvapkať, osušíme, pokrájame na kocky,
pridáme na panvicu s cibuľou a za stáleho miešania opražíme (5
minút). Posolíme, pridáme cayenské korenie a podlejeme vývarom.
Preložíme do hrnca, dolejeme časťou vývaru a za občasného
podlievania a premiešania dusíme. Po 60 minútach dusenia pridáme
očistené a pokrájané zemiaky a pór. Rajčiaky namočíme do
horúcej vody, opláchneme studenou vodou, ošúpeme, pokrájame na
štvrtky a po 20 minútach pridáme k mäsu. Dusíme ešte asi 10
minút. Hotové posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou
nadrobno. Podávame s malým krajčekom tmavého chleba.
(2
porcie / 1 porcia 1524 kJ – 364 kcal., B – 31,0 g., T – 14,1
g., S – 28,2 g
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára