31. 8. 2016

Hovädzie mäso so zeleninou v jednom hrnci

1/4 kg hovädzieho mäsa (z pliecka., zo špičky., z hrude)., 2 lyžice slnečnicového oleja., 1 cibuľa., 1 strúčik cesnaku., na hrot noža cayenského korenia., 200 g zemiakov., 2 póry.,  rajčiaky., zelená petržlenová vňať., 1/2  vývaru z kostí., soľ.,
Cibuľu pokrájame nadrobno a na panvici popražíme v oleji. Očistené a umyté mäso necháme odkvapkať, osušíme, pokrájame na kocky, pridáme na panvicu s cibuľou a za stáleho miešania opražíme (5 minút). Posolíme, pridáme cayenské korenie a podlejeme vývarom. Preložíme do hrnca, dolejeme časťou vývaru a za občasného podlievania a premiešania dusíme. Po 60 minútach dusenia pridáme očistené a pokrájané zemiaky a pór. Rajčiaky namočíme do horúcej vody, opláchneme studenou vodou, ošúpeme, pokrájame na štvrtky a po 20 minútach pridáme k mäsu. Dusíme ešte asi 10 minút. Hotové posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno. Podávame s malým krajčekom tmavého chleba.

(2 porcie / 1 porcia 1524 kJ – 364 kcal., B – 31,0 g., T – 14,1 g., S – 28,2 g

Žiadne komentáre: