31. 8. 2016

Rybia krémová polievka

1 hlava z kapra., 100 g vnútorností z rýb (ikry., mlieč)., 50 g koreňovej zeleniny (mrkva., petržlen., zeler)., 10 g slnečnicového oleja., 10 g hladkej múky., 10 g krupice., 50 g egalizovaného mlieka., muškátový orech., 4 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia., zelená petržlenová vňať., soľ.,
Umytú hlavu a vnútornosti zalejeme studenou vodou, posolíme, pridáme zrnká korenia a uvaríme do mäkka. Vyberieme z vody, oberieme mäso z hlavy, vnútornosti rozoberieme na menšie kúsky. Medzitým očistíme a pokrájame zeleninu, vložíme do vriacej vody a uvaríme do mäkka (môžeme použiť aj mrazenú zeleninovú zmes, tú však už nevaríme). Z múky a oleja si pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vývarom z ryby a dobre povaríme. Pridáme zeleninu a časti ryby, necháme prejsť varom, okoreníme štipkou strúhaného muškátového orecha, zalejeme mliekom a podľa chuti dosolíme. Pred podávaním pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno. Môžeme podávať so žemľou pokrájanou na rezance a opraženou na panvici nasucho Žemľa nie je započítaná do hodnoty 1 porcie.

(2 porcie / 1 porcia 567 kJ – 135 kcal., B – 10,6 g., T – 5,3  g., S – 11,0 g)

Žiadne komentáre: