31. 8. 2016

Šči s kyslou kapustou-recept

100 g bravčového pliecka., 100 g kyslej kapusty., 50 g mrkvy., 1 malá cibuľa., 10 g tuku., 10 g hladkej múky., 100 g zemiakov., 1/2 dl kyslej smotany., mleté čierne korenie., bobkový list., kôpor., vývar z mäsa., soľ.,
Umyté mäso v celku vložíme do studenej vody, posolíme na miernom ohni varíme asi 1 hodinu. Mäkké pokrájame na menšie kocky a vývar precedíme. Kyslú kapustu opražíme na cibuli, ktorú sme spenili na tuku. Pridáme mleté čierne korenie a bobkový list, zaprášime múkou, zamiešame, zalejeme vývarom z mäsa, posolíme a uvaríme. Keď je kapusta už takmer mäkká, pridáme očistené zemiaky, pokrájané na kocky, pokrájané mäso a dovaríme. Ozdobíme posekaným mladým kôprom. Mäso môžeme jesť v polievke alebo osobitne, ako hlavné jedlo.

(2 porcie / 1 porcia 1520 kJ / 363 kcal., B – 10,0 g., T – 25,5 g., S – 23,5 g)

Žiadne komentáre: