31. 8. 2016

Teľacie mäso zapekané so zeleninou a syrom

250 g teľacieho mäsa., 10 g oleja alebo masla., 1 cibuľa., 1 malý zeler., 1/2 strúčika cesnaku., 150 g rajčiakov., 2 lyžice rajčiakového pretlaku., 1/2 lyžice oregana., 10 g tvrdého syra., mleté čierne korenie., soľ.,
Mäso umyjeme a pokrájame na rezne. Na panvici zohrejeme maslo alebo olej a opečieme na ňom rezne z oboch strán do zlata. Mäso vyberieme, posolíme a na panvicu dáme cibuľu, pokrájanú nadrobno, roztlačený cesnak, očistený zeler posekaný nadrobno a za stáleho miešania opekáme. Pridáme rajčiaky pokrájané na plátky, okoreníme, posolíme a prikryté dusíme ešte  5 – 6 minút. Mäso položíme na panvicu alebo do ohňovzdornej misy a zalejeme pripravenou masou. Pečieme v rúre asi 45 minút. Pred dohotovením posypeme strúhaným syrom a krátko zapečieme. Podávame horúce.

(2 porcie / 1 porcia 800 kJ – 191 kcal., B – 32,0  g., T – 3,0 g., S – 9,0 g)

Žiadne komentáre: