250
g teľacieho mäsa., 10 g oleja alebo masla., 1 cibuľa., 1 malý
zeler., 1/2 strúčika cesnaku., 150 g rajčiakov., 2 lyžice
rajčiakového pretlaku., 1/2 lyžice oregana., 10 g tvrdého syra.,
mleté čierne korenie., soľ.,
Mäso
umyjeme a pokrájame na rezne. Na panvici zohrejeme maslo alebo olej
a opečieme na ňom rezne z oboch strán do zlata. Mäso vyberieme,
posolíme a na panvicu dáme cibuľu, pokrájanú nadrobno,
roztlačený cesnak, očistený zeler posekaný nadrobno a za stáleho
miešania opekáme. Pridáme rajčiaky pokrájané na plátky,
okoreníme, posolíme a prikryté dusíme ešte 5 – 6 minút.
Mäso položíme na panvicu alebo do ohňovzdornej misy a zalejeme
pripravenou masou. Pečieme v rúre asi 45 minút. Pred dohotovením
posypeme strúhaným syrom a krátko zapečieme. Podávame horúce.
(2
porcie / 1 porcia 800 kJ – 191 kcal., B – 32,0 g., T –
3,0 g., S – 9,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára