30. 8. 2016

Škoricovo kakaový koláč

2 vajcia., 80 g hrubej múky., 40 g maizeny., 40 g sorbitu., 30 g rastlinného tuku., 10 g kakaa., 1/4 lyžičky prášku do pečiva., 50 g vody., 1 kopcovitá lyžička mletej škorice., na hrot noža kardamónu (ak nemáme, môže sa vynechať)., 3 mleté klinčeky., asi 4 kvapky tekutého neenergetického umelého sladidla., soľ.,
Tuk vymiešame do peny so sorbitom, pridáme žĺtky, spolu ušľaháme, primiešame vodu, kakao, škoricu, kardaón, klinčeky, na hrot noža soli, podľa chuti prisladíme tekutým neenergetickým umelým sladidlom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a striedavo s preosiatou múkou spolu s práškom do pečiva a maizenou zľahka vmiešame do masy a vylejeme do vymastenej menšej telonovej formy (ak nie je teflonová, treba formu vysypať hrubou múkou) a v dobre vyhriatej rúre pečieme asi 15 minút. Upečené pokrájame. Môžeme ozdobiť šľahačkou alebo posypať sorbitom.

(8 porcie / 1 porcia 532 kJ – 127 kcal., B – 3,5 g., T – 4,9 g., S – 17,2 g)

Žiadne komentáre: