30. 8. 2016

Vetroplašky so šľahačkou

125 g vody., 10 g masla., 40 g hrubej múky., 1 vajce., 50 g šľahačky., neenergetické tekuté sladidlo.,
Vodu s maslom uvedieme do varu a za stáleho miešania sypeme múku. Miešame a varíme, až kým sa cesto neoddeľuje od varešky a od nádoby. Do mierne vychladnutej masy vmiešame vajce a na vymastený plech vrecúškom alebo lyžičkou formujeme vetroplašky do tvaru kopčekov. Upečieme v horúcej rúre. Vychladnuté rozkrojíme a naplníme šľahačkou osladenou umelým sladidlom. Môžeme plniť aj tvarohovým alebo vanilkovým krémom, prisladeným tekutým neenergetickým sladidlom.

(2 porcie / 1 porcia 937 kJ – 223 kcal., B – 5,8 g., T – 15,2 g., S – 15,7 g)

Žiadne komentáre: