30. 8. 2016

Jogurtová sladkosť

2 dl jogurtu., 80 g zavarených dia višní., 1 lyžička kakaa., 1 lyžička rumu., 1/4 tyčinky vanilky alebo pár kvapiek vanilkovej esencie na prípravu likéru., asi 4 kvapky tekutého neenergetického sladidla.,
Jogurt zmiešame s dreňou vanilky a prisladíme podľa chuti. Do druhého pohára vmiešame kakao a rum, prisladíme. Višne vložíme do plytkej sklenej misky alebo na tanier a krúživým pohybom lejeme najprv biely, potom tmavý jogurt, takže sa vytvára mramorovanie. Tento efekt môžeme ešte zvýšiť pohybom vidličky po povrchu. Povrch ozdobíme višňami.

(2 porcie / 1 porcia 586 kJ – 140 kcal., B – 7,3 g., T – 5,2 g., S – 16,1 g)

Žiadne komentáre: