30. 8. 2016

Broskyňová “zmrzlina” aj pre diabetikov-recept

4 polovičky broskýň z dia kompótu., 1 vajce, 2 lyžice vody., 1 lyžička sorbitu., tekuté neenergetické sladidlo podľa chuti., voda., 40 g šľahačky., šťava z 1/2 citróna.,
Vajce s vodou a so sorbitom ušľaháme do peny, ušľaháme aj smotanu a primiešame. Broskyne vidličkou roztlačíme, pridáme podľa chuti tekuté neenergetické sladidlo a citrónovú šťavu, všetko zmiešame, plníme do sklených pohárov alebo hlbších misiek a dáme na 3 hodiny do výparníka chladničky.

(2 porcie / 1 porcia 582 kJ – 139 kcal., B – 4,1 g., T – 9,4 g., S – 9,5 g)

Žiadne komentáre: