31. 8. 2016

Teľacie mäso na spôsob bažanta

200 g teľacej glejovky alebo kolena bez kosti alebo pliecka., 20 g údenej slaniny., 10 g slnečnicového oleja., /2 cibule.., 5 g hladkej múky.,  celé čierne korenie a nové korenie (po 4 zrnkách)., 3 zrnká rozdrvených borievok., vývar z kostí alebo voda., soľ.,
Umyté a osušené mäso prešpikujeme slaninou pokrájanou na dlhšie rezance, posolíme a opečieme na oleji, na ktorom sme opražili do zlata pokrájanú cibuľu, zaprášime múkou, podlejeme vývarom alebo vodou, pridáme koreniny a za občasného podlievania udusíme do mäkka. Podávame so zemiakovou kašou, ozdobenou zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno a so šalátom zo surovej zeleniny.

(2 porcie / 1 porcia 943 kJ – 224 kcal., B – 12,9 g., T – 17,6 g., S – 3,1 g)

Žiadne komentáre: