31. 8. 2016

Teľacia pečeň na cibuli

300 g teľacej pečene., 20 g slnečnicového oleja., 1 cibuľa., 1 lyžička hladkej múky., mleté čierne korenie., 2 lyžice vývaru z mäsa., soľ.,
Pečeň pokrájame na tenké kúsky a dáme na panvicu, na ktorej sme už opražili cibuľu pokrájanú nadrobno, okoreníme a za stáleho miešania dusíme vo vlastnej šťave. Keď už pečeň nie je po prekrojení krvavá, vyberieme ju na teplú misu. Šťavu zaprášime múkou, podlejeme vývarom z mäsa, povaríme a nalejeme na pečeň. Pečeň posolíme až pred podávaním na stôl. Podávame s ryžou alebo zemiakmi, s kompótom alebo so zeleninovými šalátmi.

(2 porcie / 1 porcia 1218 kJ – 291 kcal., B – 2,0 g., T – 15,5 g., S – 10,0 g)

Žiadne komentáre: