50
g šunky., 1 lyžica olivového oleja., 1/2 cibule., 1/2 strúčika
cesnaku., 2 rajčiaky., 100 g ryže., 25 g tvrdého syra., 1
zeleninová paprika., 1 lyžička hrášku z konzervy., šafran.,
mleté čierne korenie., muškátový orech., vývar z mäsa alebo
voda.,
Do
kastróla alebo do hlbšej panvice dáme olej a speníme na ňom
cibuľu pokrájanú nadrobno, pokrájané rajčiaky, cesnak
roztlačený so soľou a šunku pokrájanú na kocky, pridáme ryžu
a zalejeme vývarom alebo vodou (použijeme asi tri razy toľko
vývaru, ako je ryže). Posypeme šafránom, ktorý ryžu sfarbí do
žlta. Uvedieme do prudkého varu, premiešame pridáme strúhaný
syr a dochutíme Varíme prikryté v rúre alebo na miernom ohni asi
30 minút. Počas varenia občas premiešame a sledujeme, či netreba
doliať vývar. Podávame ozdobené kolieskami zeleninovej papriky s
hráškom.
Do
paelly možno pridať aj ryby, kraby alebo kúsky pečeného kurčaťa,
prípadne bravčového mäsa alebo rozličných zvyškov mäsa.
(2
porcie / 1 porcia 741 kJ – 177 kcal., B – 6,0 g., T – 9,0 g., S
– 18,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára