31. 8. 2016

Mäsové guľky v rajčiakovej omáčke

150 g predného hovädzieho mäsa., 1/2 menšej cibule., 1/2 menšej zeleninovej papriky., 1 lyžica rajčiakového pretlaku., 50 g strúhanky., 1/2 vajca., mleté čierne korenie., mletá rasca., hladká múka na obalenie guliek., 2 lyžice slnečnicového oleja, 2 lyžice vody., soľ.,
Omáčka: 1/2 menšej cibule., 1/2 zeleninovej papriky., 2 lyžice rajčiakového pretlaku. 3 lyžice bieleho vína., mleté čierne korenie., pár kvapiek neenergetického umelého sladidla (podľa chuti)., voda., soľ.,
Umyté mäso pokrájame a na mäsovom mlynčeku dva razy zomelieme. Aby bolo mäso krehké a lahodné, musíme mäsovú masu dobre miešať asi 10 minút a po malých dávkach postupne pridávať studenú vodu. Nakoniec pridáme zomletú cibuľu, zeleninovú papriku, rajčiakový pretlak a strúhanku, posolíme a ešte dobre premiešame. Tvoríme guľky, ktoré obalíme v múke a v oleji rýchlo opražíme do zlata. Guľky z oleja vyberieme. Do oleja pridáme zomletú cibuľu, zeleninovú papriku a ďalšie suroviny na omáčku, premiešame, vložíme do nej guľky a prikryté dusíme 30 inút. Podávame s dusenou ryžou alebo s varenými zemiakmi.

(2 porcie / 1 porcia 1537 kJ – 367 kcal., B – 21,0 g., T – 19,0 g., S – 28,0 g)

Žiadne komentáre: