250
g teľacieho mäsa zo stehna., 1 lyžička múky., 1 vajce., 1
lyžička mlieka., 1 lyžica parmezánu alebo strúhaného tvrdého
syra., 3 lyžice slnečnicového oleja., mleté čierne korenie.
mletá sladká červená paprika., rozmarín., soľ.,
Očistené,
umyté a osušené mäso pokrájame na 4 malé rezne, naklepeme,
posolíme a koreníme. Z múky, vajca, mlieka a syra spravíme
cestičko, obalíme v ňom rezne a vypražíme z oboch strán do
zlatohneda. Podávame s varenými zemiakmi a s kompótom. Ak ich
podávame s dusenou ryžou, obložíme ich štvrťkami posolených
rajčiakov, okorenených mletým čiernym korením.
(2
porcie / 1 porcia 1038 kJ – 248 kcal., B – 32,2 g., T – 12,1
g., S – 2,6 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára