31. 8. 2016

Milánske vyprážané teľacie medailónky

250 g teľacieho mäsa zo stehna., 1 lyžička múky., 1 vajce., 1 lyžička mlieka., 1 lyžica parmezánu alebo strúhaného tvrdého syra., 3 lyžice slnečnicového oleja., mleté čierne korenie. mletá sladká červená paprika., rozmarín., soľ.,
Očistené, umyté a osušené mäso pokrájame na 4 malé rezne, naklepeme, posolíme a koreníme. Z múky, vajca, mlieka a syra spravíme cestičko, obalíme v ňom rezne a vypražíme z oboch strán do zlatohneda. Podávame s varenými zemiakmi a s kompótom. Ak ich podávame s dusenou ryžou, obložíme ich štvrťkami posolených rajčiakov, okorenených mletým čiernym korením.

(2 porcie / 1 porcia 1038 kJ – 248 kcal., B – 32,2 g., T – 12,1 g., S – 2,6 g)

Žiadne komentáre: