30. 8. 2016

Syrový šalát s jablkami

1 jablko., 100 g eidamského syra alebo ementálu., 30 g jadier vlašských orechov., 75 g majonézy., 1 lyžica kyslej smotany., neenergetické umelé sladidlo., citrónová šťava., soľ.,
Jablká ošúpeme a spolu so syrom pokrájame na rezančeky. Posekáme jadrá vlašských orechov a primiešame ich k majonéze, ktorú sme zriedili kyslou smotanou. Posolíme, ochutíme neenergetickým sladidlom, prilejeme citrónovú šťavu a všetko spolu so syrom a s jablkami premiešame. Necháme odležať asi 1 hodinu. Podávame so sendvičom alebo so slaným rožkom.

(2 porcie / 1 porcia 1851 kJ – 442 kcal., B – 17,5 g., T – 38,5 g., S – 7,5 g)

Žiadne komentáre: